TZ: Neobvyklá výstava Art in ArtGen nabídne díla uznávaných autorů

20.04.2015 21:46

 

Špičkoví umělci, zastoupení Novou galerií, představí svá díla při netradiční výstavě v holešovickém komplexu ArtGen Office Gallery. Výstava potrvá pouze čtyři dny. „Krátkodobé výstavy nejsou úplně obvyklé, ale zároveň jde o jedinečnou příležitost spojit potenciál obrazů s nabízeným prostorem,“ říká zakladatelka Nové galerie Nina Hedwic. Vernisáž se uskuteční 29. dubna 2015 v 19:00 hodin a díla budou k vidění do 2. května.

Praha, 21. dubna 2015 – Právě dokončený projekt ArtGen Office Gallery nepřinesl do Holešovic pouze kvalitní architekturu a špičkové kancelářské prostory. Stává se dalším kulturním centrem na levém břehu Vltavy a podílí se na realizaci nejrůznějších kulturních akcí. Spolu s Novou galerií nyní nabídne veřejnosti díla špičkových autorů během čtyřdenní výstavy Art in ArtGen.

„Když jsem viděla monumentální prostor betonové stavby před dokončením, zajásala jsem a uvědomila si, že bych tady ráda udělala výstavu. Investor budovy ArtGen můj nápad uvítal a začala tak naše spolupráce,“ říká Nina Hedwic, zakladatelka Nové galerie. Výstava je netradiční tím, že potrvá jen čtyři dny. „Krátkodobé výstavy nejsou úplně obvyklé, ale zároveň jde o jedinečnou příležitost spojit potenciál obrazů s nabízeným prostorem,“ doplňuje Nina Hedwic.

„ArtGen je již od svého vzniku pevně spojen s uměním. Naší filozofií přitom není pronajímat prostory umělcům, ale přinést umění do běžných kancelářských prostor. V rozvojové lokalitě Holešovic propojujeme úspěšně umění, moderní architekturu a nadčasový přístup, to vše v kombinaci s výbornou dostupností do centra města,“ uvedl Michal Dostál, marketingový manažer projektu ArgGen Office Gallery.

Na výstavě se objeví díla špičkových umělců. K vidění tu budou obrazy od Frasera Brocklehursta, malíře pocházejícího z Velké Británie, který žije v Čechách. „Při realizaci využívá mnohonásobného překrývání struktur a finální expresivní zkratky,“ vysvětluje Nina Hedwic. Dalším zajímavým autorem, jehož tvorba bude v ArtGenu představena, je Samo Paučo. Tento absolvent brněnské FAVU patří k výrazným talentům současné výtvarné scény. „Jeho kompozice horských masivů jsou plné tajemství a hravé exprese,“ popisuje Nina Hedwic.

Mezi vystavujícími bude i známý malíř Adam Štech. Ten představí návštěvníkům svou klasiku na pomezí kubismu, abstrakce a exprese. Nebudou chybět ani díla krajináře a portrétisty Františka Matouška, jehož tvorba je v posledních desetiletí charakteristická prací s vytrhávanou a domalovávanou riflovinou. Výstavu zajímavě doplní Jakub Gajdošík, student 5. ročníku AVU. „Jeho talent se projevuje v expresivní zkratce, jednoduchém koloritu a silném sdělení až komiksového charakteru,“ doplňuje Nina Hedwic.

Malíř Vojtěch Horálek, nedávný absolvent pražské akademie, se začíná formovat do výrazné postavy české malby. Ani jeho díla nebudou v ArtGenu chybět. V jeho obrazech jsou typické komplikované figurální kompozice, dravá předmětnost, touha po silném klasickém obraze. Své dva modré obrazy z nejnovějšího cyklu Blues Woods představí v holešovickém komplexu Martin Mainer, profesor a vedoucí ateliéru Malby 4 na pražské Akademii výtvarného umění.

 

Informace o výstavě Art in ArtGen v kostce:

  • vernisáž: 29. dubna 2015 v 19:00 hodin
  • trvání: do 2. května 2015
  • návštěvní hodiny: čtvrtek – pátek 15 – 19 hodin, sobota 11 – 15 hodin
  • adresa:  ArtGen Office Gallery, Argentinská 4, Praha 7

 

Poznámka pro editory

S projektem ArtGen se již od její stavby spojují různí umělci, jako designér Jakub Berdych, držitel cen Czech Grand Design Awards, sochař Jan Novotný, malíř Jan Uldrych, módní návrhářka Eva Brzáková, fotografka Nikol Štrosová či designér Pavel Šťastný.

 

Informace o ArtGen Office Gallery

ArtGen Office Gallery je netradiční architektonický projekt dvou administrativních budov Art a Gen v pražských Holešovicích. Je ojedinělý nejen výjimečnou architekturou a strategickou polohou v těsné blízkosti historického centra Prahy, ale i blízkým spojením s uměním. Interiéry nebudou sloužit pouze jako administrativní prostory, ale rovněž jako galerie, ve které budou vystavována díla především českých, ale i zahraničních umělců nebo realizovány módní přehlídky či vernisáže.

 

Informace o Nové galerii

Nová galerie usiluje o systematickou prezentaci a podporu špičkového českého umění u nás i v zahraničí. Pracujeme na vytvoření silné umělecké galerie prezentující nejvýznamnější hodnoty českého výtvarného umění. Při výběru zastoupených autorů je kladen důraz na kvalitu, výjimečnost a jedinečnost tvorby a osobnosti autora. Galerie je založena na několikaleté a dlouhodobé spolupráci se zastoupenými autory. Rozsah autorů, jimž se galerie věnuje, sahá od poloviny 20. století až po současnou mladou generaci. Pilířem galerie je obchodní a výstavní činnost, doplňkem je také poradenská, pedagogická a  vydavatelská činnost. Více na www.novagalerie.cz.

 

Informace o PPF Real Estate

PPF Real Estate s.r.o. je realitní servisní organizace, která zajišťuje komplexní servis pro různé projekty nejen své mateřské společnosti PPF Real Estate Holding B.V., ale i jiných developerů v České republice a v dalších zemích. Patří mezi největší subjekty na trhu jak v samotné České republice, tak i v celém regionu zemí střední a východní Evropy. Společnost spravuje aktiva blížící se hranici 1 miliardy eur. PPF Real Estate s.r.o. vystupuje jako developer, investor a profesionální poradce v oblasti realit a aktuálně zajišťuje komplexní servis pro více než 60 projektů.