BerlinerListe 2015 - Nová galerie

20.08.2015 11:11

 

Na mezinárodním veletrhu Berliner Liste se poprvé představí Nová galerie z Prahy, prezentující nejnovější díla malířů žijících a tvořících v České republice - Martina Mainera, Sama Pauča, Vojtěcha Horálka a Adama Kašpara.

Nová galerie, která byla založena v říjnu roku 2014 a sídlí v Praze na Vinohradech, usiluje o systematickou prezentaci a podporu špičkového českého umění u nás i v zahraničí. Pracuje na vytvoření silné umělecké galerie prezentující nejvýznamnější hodnoty českého výtvarného umění. Při výběru zastoupených autorů je kladen důraz na kvalitu, výjimečnost a jedinečnost tvorby a osobnosti autora. Galerie je založena na několikaleté a dlouhodobé spolupráci se zastoupenými autory. Rozsah autorů, jimž se galerie věnuje, sahá od poloviny 20. století až po současnou mladou generaci.

Na berlínském mezinárodním veletrhu umění Berliner Liste představí kolekci děl od Martina Mainera, profesora pražské Akademie výtvarných umění, jeho odborného asistenta, malíře pocházejícího ze Slovenska, Sama Pauča, Vojtěcha Horálka, absolventa ateliéru Michala Rittsteina a Adama Kašpara, studenta ateliéru Malby IV. na AVU.

 „Galerie je pro mě koníčkem, do všech projektů a výstav vstupuji s velkým nadšením a snažím se vždy udělat to nejlepší, co je v daný okamžik možné. Jsem moc ráda, že mám tuto příležitost, věnovat se něčemu, co mě baví, co mě vzdělává, obohacuje  a co rozvíjí mé srdce… Česká republika má mnoho velmi vzácných autorů, kteří si zaslouží podporu a možnost prezentovat své dílo i v zahraničí“ , říká galeristka Nina Hedwic.

Galerie v rámci své činnosti úzce spolupracuje také s těmito autory: Jiří David, Jan Knap, František Matoušek, Jakub Špaňhel, Adam Štech, Jan Rybníček, Martin Salajka, Vladimír Véla, Miroslav Polách, Pavla Malinová, Svetlana Fialová, Katarina Janečková Walsch, Jakub Tomáš…

 

Nová galerie
Balbínova 26, Praha 2
tel: 00420 608 231209
 

Berliner Liste
Kraftwerk Berlin, Köpenicker Straße 70, 10179 Berlin
www.berliner-liste.org