TZ: Mladá mnichovská malba se řítí do Prahy - umělci nazvali výstavu jako hospodu v Mnichově! Schwabinger 7 v Nové galerii.

06.08.2016 17:29


Nová galerie, Balbínova 26, Praha 2
11. 8. – 3. 9. 2016
www.novagalerie.cz/schwabinger
vernisáž: čtvrtek 11. 8. 2016 od 19:00

 

Pod záštitou Českého centra v Mnichově a Kulturního oddělení Německého velvyslanectví v Praze se zformovala další z řady skvělých výstav v Nové galerii. Pod názvem Schwabinger 7 se zde setká sedm mladých malířů, žijících a studujících na Akademii v Mnichově. Všichni se vzájemně znají a nepojí je pouze přátelství a stejné působiště. K sobě je váže také jedno výtvarné medium – malba. Také náměty obrazů se vzájemně prolínají a doplňují. Každý z nich se svým způsobem vyrovnává s vlastními zkušenostmi, sledují každodenní události a vybírají si z nich různé střípky a příběhy. Všechna díla se vzájemně proplétají skrze figuru, krajinu či sebereflexi. Cizí jim není ani jistá dávka expresivity. Samotný název výstavy  pak vychází z názvu klubu v mnichovské čtvrti Schwabing, kde sídlí také akademie.
Na výstavě se návštěvníci budou moci seznámit s díly těchto autorů: Jan Rybníček, Judith Grassl, Josef Köstlbacher, YoungJun Lee, Lina Augustin, Andreas Lech, Sri Maryanto.

„V instalaci se mimo jine potkávají velké třímetrové malby, subtilnější koláže nebo drobné práce na papíře. U většiny malířů je jedním z hlavních motivů jejich práce sebereflexe a "vyprávění" osobních příběhů malířskou formou.“, říká kurátor výstavy a jeden z vystavujících autorů Jan Rybníček.

 

Nová galerie, Balbínova 26, Praha 2
11. 8. – 3. 9. 2016
www.novagalerie.cz/schwabinger
vernisáž: čtvrtek 11. 8. 2016 od 19:00